Bazalkovo - špenátové koláčiky
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov
Popis
Rýchly dezert na slano, ktorý je vhodný podávať k vínu. Bazalkovo - špenátové koláčiky sú veľmi jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 3 lyžica olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 3 strúčik cesnaku
- 1 bal lístkového cesta
- 250 g mrazeného špenátu
- 5 lyžica bazalkových lístkov
- 1 bal jemného tvarohu
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 lyžička posekaného rozmarínu
- 1 ks malú čili papričku bez semien
- soľ
Postup
Krok 1
Rozpálime olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, špenát, bazalku, rozmarín, korenie, posekanú papričku a tvaroh. Premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť hustá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a rozkrájame na štvorce 12 x 12 cm. Na kraj dáme za lyžičku hustej omáčky.
Krok 2
Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
Krok 3
Pečieme do zlatohneda pri 200°C. Podávame k vínu teplé, alebo studené.