Bazalkovo - špenátové koláčiky

2015-12-03

Popis

Rýchly dezert na slano, ktorý je vhodný podávať k vínu. Bazalkovo - špenátové koláčiky sú veľmi jednoduché na prípravu.

Ingrediencie

  • 3 lyžica olivového oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 3 strúčik cesnaku
  • 1 bal lístkového cesta
  • 250 g mrazeného špenátu
  • 5 lyžica bazalkových lístkov
  • 1 bal jemného tvarohu
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 lyžička posekaného rozmarínu
  • 1 ks malú čili papričku bez semien
  • soľ

Postup

Krok 1

Rozpálime olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, špenát, bazalku, rozmarín, korenie, posekanú papričku a tvaroh. Premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť hustá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a rozkrájame na štvorce 12 x 12 cm. Na kraj dáme za lyžičku hustej omáčky.

Krok 2

Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.

Krok 3

Pečieme do zlatohneda pri 200°C. Podávame k vínu teplé, alebo studené.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 706
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

707

Podobné recepty:
  • Ražniči so syrom a kapustou

    Ražniči so syrom a kapustou

  • Karfiolová nátierka II

    Karfiolová nátierka II

  • Raňajky - pohladenie žalúdka

    Raňajky - pohladenie žalúdka

kuk