Kotlety v kaši
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Kotlety v kaši
Ingrediencie
- 600 g vykosteného bravčového karé (4 rezne)
- 600 g zemiakov
- 100 g prerastenej slaniny
- 4 ks žĺtky
- 2 ks mrkvy
- 1 ks zeler
- 1 ks pór
- 5 ks strúčikov cesnaku
- 100 g strúhaného parmezánu
- 2 ks lyžice masla
- muškátový oriešok
- mlieko
- kečup
- soľ
- mleté čierne korenie
- zeleninovú koreniacu zmes
- olej
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedené zemiaky necháme vychladnúť, roztlačíme ich a primiešame 4 žĺtky, strúhaný parmezán, maslo, mlieko a najemno postrúhanú časť muškátového orieška. Kaša by mala byť pomerne hustá. Mrkvu a zeler postrúhame, alebo na veľmi jemno pokrájame. Pór pozdĺžne prekrojíme a pokrájame na tenké mesiačiky. Zeleninu dáme do horúceho oleja, premiešame a podusíme do mäkka. Pridáme na jemno postrúhaný cesnak a ochutíme soľou, alebo zeleninovou koreniacou zmesou, prípadne čiernym korením. Počas dusenia zeleninu nepodlievame. Rezne mierne naklepeme, osolíme, okoreníme. Krátko ich opečieme, z oboch strán, na horúcom oleji. Preložíme ich do pekáča. Na každý rezeň dáme vrstvu udusenej zeleniny, polejeme kečupom a prikryjeme plátkami prerastenej slaniny. Navrch dáme vrstvu zemiakovej kaše. Zapečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia (asi 20 minút).