Kokosová roláda
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 4 vajcia
- štipku soli
- 125 g práškového cukru
- 50 g polohrubej múky
- 25 g pudingového prášku (Zlatý klas)
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1 konzervu ananásového kompótu
- 500 g tvarohu
- 5 lyžíc kokosového likéru
- 2 dl šľahačkovej smotany
- 100 g strúhaného kokosu
- kandizované ovocie na ozdobenie
- strúhaný kokos na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Kompót scedíme, necháme odkvapkať a ananás pokrájame na malé kúsky. Bielky vyšľaháme s dvomi lyžicami studenej vody na tuhý sneh. Počas šľahania pridáme štipku soli a 75 g práškového cukru. Zľahka, postupne, primiešame žĺtky a múku rozmiešanú s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 až 12 minút. Po upečení vyklopíme a odstránime papier. Tvaroh vymiešame s likérom a s 50 g práškového cukru. Primiešame vyšľahanú smotanu. Z plnky oddelíme asi jednu tretinu a odložíme. Do zostávajúcich dvoch tretín primiešame nadrobno pokrájaný ananás, strúhaný kokos a natrieme na upečené cesto. Zvinieme do rolády. Povrch potrieme odloženou tretinou plnky a odložíme do chladničky. Vychladenú roládu posypeme strúhaným kokosom a ozdobíme kandizovaným ovocím.