Fazuľkový prívarok na kyslo
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľkový prívarok na kyslo
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- rastlinný olej
- 400 g zelenej fazuľky
- soľ
- 3 lyžica bieleho jogurtu
- umelé sladidlo
- ocot
- nadrobno posekaný čerstvý pór
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Pridáme k cibuľovému základu, osolíme, mierne podlejeme a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme biely jogurt, trošku umelého sladidla, podľa chuti octu a nadrobno posekaný čerstvý kôpor. Fazuľkový prívarok na kyslo je vynikajúcou pochúťkou s vareným hydinovým mäsom.