Dusený zajac na čerstvých hubách
2018-01-10- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Zverina , Zajac
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusený zajac na čerstvých hubách. Vhodnou prílohou sú rôzne zeleninové šaláty, ktoré si každý zvolí podľa vlastnej chuti,
Ingrediencie
- 1 ks zajac
- soľ
- mleté čierne korenie
- rastlinný olej
- 1 ks cibuľa
- 200 g čerstvých húb
- mletá červená paprika
- drvená rasca
- voda
- 2 ks mladé cibuľky
Postup
Krok 1
Očisteného a umytého zajaca rozporciujeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú nadrobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opražíme, posypeme mletou červenou paprikou a drvenou rascou, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka. Podávame posypané očistenými mladými cibuľkami pokrájanými nadrobno. Vhodnou prílohou sú rôzne zeleninové šaláty, ktoré si každý zvolí podľa vlastnej chuti, pričom treba pamätať na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.