Gazdovská kapustnica

2018-03-10
  • Gazdovská kapustnica
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 75 min.

Popis

Kapustnica po gazdovsky je jedlo, ktoré sa varí pre potešenie zmyslov. Lahodná, voňavá, zaujímavá a, samozrejme, pikantná podľa chuti.

Ingrediencie

  • 400 g kyslej kapusty
  • 1,5 l vody
  • 1 ks cibuľu
  • 2 lyžica bravčovej masti
  • 150 g údenej (domácej) klobásy
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 30 g šampiňónov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 ks 2 väčších zemiakov
  • 50 g údeného bôčika
  • 1 strúčik cesnaku
  • feferónky
  • 4-5 lyžica kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Dobre prepláchnutú kyslú kapustu pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na časti masti do zlatista, pridáme ju do kapusty i s plátkami klobásy, mletou paprikou a korením, na plátky pokrájanými šampiňónmi a spolu vo vode varíme. Zápražkou z múky a z ostatku masti zahustíme kapustu a povaríme. Pridáme na štvrtky pokrájané očistené zemiaky i s kockami údeného bôčika, prelisovaným cesnakom a pokrájanou feferónkou a varíme. Každú porciu na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2309
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2310

Podobné recepty:
  • Rajčiakový šalát s reďkovkami

    Rajčiakový šalát s reďkovkami

  • Zemiaková polievka I

    Zemiaková polievka I

  • Španielske vtáčiky I

    Španielske vtáčiky I