Gazdovská kapustnica
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Studená kuchyňa, údeniny , Klobásy
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 75 min.
Popis
Kapustnica po gazdovsky je jedlo, ktoré sa varí pre potešenie zmyslov. Lahodná, voňavá, zaujímavá a, samozrejme, pikantná podľa chuti.
Ingrediencie
- 400 g kyslej kapusty
- 1,5 l vody
- 1 ks cibuľu
- 2 lyžica bravčovej masti
- 150 g údenej (domácej) klobásy
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- soľ
- 30 g šampiňónov
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 ks 2 väčších zemiakov
- 50 g údeného bôčika
- 1 strúčik cesnaku
- feferónky
- 4-5 lyžica kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Dobre prepláchnutú kyslú kapustu pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na časti masti do zlatista, pridáme ju do kapusty i s plátkami klobásy, mletou paprikou a korením, na plátky pokrájanými šampiňónmi a spolu vo vode varíme. Zápražkou z múky a z ostatku masti zahustíme kapustu a povaríme. Pridáme na štvrtky pokrájané očistené zemiaky i s kockami údeného bôčika, prelisovaným cesnakom a pokrájanou feferónkou a varíme. Každú porciu na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.