Dusené teľacie mäso s ružičkovým kelom
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Teľacie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené teľacie mäso s ružičkovým kelom
Ingrediencie
- 400 g teľacieho mäsa
- rastlinný tuk
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčik cesnaku
- 1 ks cibuľa
- voda
- 300 g ružičkového kelu
- 50 g eidamského syra
- dia kečup
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso pokrájame, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme rozotretý cesnak a cibuľu posekanú nadrobno, opražíme a podlejeme horúcou vodou. Prikryjeme a udusíme. Osobitne uvaríme v osolenej vode ružičkový kel, scedíme ho, primiešame k mäkkému mäsu a zohrejeme. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom a pokvapkáme dia kečupom.