Šalamúnov koláč

2009-08-29

Ingrediencie

  • 250 g stuženého tuku na pečenie (na Slovensku napr. Helia, alebo iný rastlinný tuk), 3 lyžice kakaa, 2 poháre kryštálového cukru, 1 pohár kakaa, 1 vrecúško vanilkového cukru, 4 vajcia, 2 poháre polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, tuk na vymastenie plechu, mleté orechy na posypanie.

Postup

Krok 1

Na miernom ohni rozpustíme rastlinný tuk, vmiešame doň cukor, kakao a vlažnú vodu (nevaríme). Jeden pohár tejto zmesi odoberieme. Do zvyšku pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva a zmes dobre vyšľaháme. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci koláč polejeme odloženou kakaovou zmesou a posypeme pomletými alebo posekanými orechmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2708
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2709

Podobné recepty:
  • Parmezánove koláčiky

    Parmezánove koláčiky

  • Marhuľové rezy I

    Marhuľové rezy I

  • Čokoládové trubičky

    Čokoládové trubičky

kuk