Zelené rezy (z kivi)

2016-06-22
  • Zelené rezy (z kivi)

Ingrediencie

  • Cesto: 6 vajec, 180 g jemného kryštálového cukru, 180 g polohrubej múky. 1 šľahačkovú smotanu, 1 stužovač šľahačky, 2 kyslé smotany, 2 lyžice jemného kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 6 až 8 kivi, želatínu na 0,5 l vody, 100 g jemného kryštálového cukru, štipku (resp. podľa chuti) kyseliny citrónovej , 1 lyžicu prášku vanilkového pudingu.

Postup

Krok 1

Cesto: žĺtky vymiešame s väčšou časťou cukru do peny. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu zľahka zmiešame so žĺtkovou hmotou, pridáme múku a druhú polovicu snehu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Šľahačkovú smotanu so stužovačom vyšľaháme. Pridáme 2 lyžice cukru, vanilkový cukor a kyslé smotany a zľahka premiešame. Rovnomerne navrstvíme na vychladnuté piškótové cesto. Ošúpané kivi nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na smotanový krém. Odložíme do chladničky na dve hodiny. Želatínu pripravíme z 0,5 litra vody, lyžice vanilkového pudingu a ďalej podľa návodu na obale želatíny. Osladíme ju, okyslíme podľa chuti. Želatínu miešame a po primeranom schladnutí rozotrieme na vychladený koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1664
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1665

Podobné recepty:
  • Ovocný závin (štrúdľa)

    Ovocný závin (štrúdľa)

  • Tvarohové tyčinky III

    Tvarohové tyčinky III

  • Keksy z ovsených vločiek

    Keksy z ovsených vločiek

kuk