Moskovské čokoládové bliny

2010-03-05

Ingrediencie

  • 180 g olúpaných mandlí, 1 dl sladkej smotany, 180 g masla, 180 g práškového cukru, 120 g kandizovanej pomarančovej kôry, 60 g hrubej múky, 150 g kockového cukru, 1,25 dl vody, 50 g čokolády na varenie, 10 g masla, 10 g kakaa.

Postup

Krok 1

Maslo a cukor dobre vymiešame. Primiešame mandle, polovicu zomletých a polovicu posekaných. Primiešame nadrobno posekanú pomarančovú kôru a smotanu. Zmes dáme na sporák a za stáleho miešania varíme asi 3 až 4 minúty. Primiešame hrubú múku, premiešame, necháme prevrieť a odložíme na chladné miesto. Hmota by mala zhustnúť zhustnúť. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžičkou malé kôpky. Vložíme do teplej rúry a upečieme. Upečené placky necháme na plechu trocha vychladnúť a potom ich potrieme polevou. Poleva: cukor s vodou uvaríme na hustý sirup. Zmäknutú čokoládu, maslo a kakao vymiešame a za stáleho miešania pridávame uvarený sirup.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1343
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1344

Podobné recepty:
  • Štagerliky

    Štagerliky

  • Jablkový závin s marcipánom I

    Jablkový závin s marcipánom I

  • Dvojfarebný tvarohový zákusok

    Dvojfarebný tvarohový zákusok

kuk