Reuben sandwich

2015-09-29
  • Reuben sandwich

Ingrediencie

  • 4 krajce tmavého chleba, 1 lyžicu masla, 100 g kyslej kapusty, 120 g pečeného hovädzieho mäsa, 120 g ementálu, 2 lyžice majonézy, 1 lyžicu kečupu, zopár kvapiek koňaku, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky. Šalát: 150 g baby špenátu, 2 lyžice píniových orieškov, 100 g prerastenej slaniny, 200 g menších šampiňónov, za hrsť bazalky, 1 strúčik cesnaku, 0,5 dl olivového oleja, za hrsť krutónov, 1 lyžicu citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, cesnakovú soľ.

Postup

Krok 1

Majonézu, kečup, niekoľko kvapiek koňaku, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky vymiešame metličkou. Pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu a premiešame tak, aby sa dokonale kapusta obalila. Krajce chleba potriem maslom, na každý navrstvíme postrúhaný ementál a kapustu. Na každý druhý dáme plátok upečeného hovädzieho mäsa a prikryjeme chlebom s maslom, syrom a kapustou. Sendviče poukladáme na panvicu a poriadne zaťažíme. Môžeme to urobiť v kontaktom grile. Podávame so šalátom: na panvici opražíme na menšie rezance pokrájanú slaninu. Keď začnú byť na chrumkavo, pridáme píniové oriešky a len veľmi krátko (aby nezhoreli) ich opražíme. Šampiňóny pokrájame na plátky a zmiešame s listami baby špenátu. Rozmixujeme olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, listy bazalky, mleté čierne korenie a cesnakovú soľ. Nalejem na špenát so šampiňónmi a premiešame. Posypeme krutónmi, vyškvarenou slaninou a píniovými orieškami. Premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1373
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1374

Podobné recepty:
  • Syrová pochúťka

    Syrová pochúťka

  • Cibuľková (pórová) nátierka

    Cibuľková (pórová) nátierka

  • Nepravý kaviár zo sušených húb

    Nepravý kaviár zo sušených húb

kuk