Bryndzové guľôčky s kapustou

2018-02-28
  • Bryndzové guľôčky s kapustou

Popis

Tradičné slovenské chute bryndze a kapusty spojené v guľôčkach ako chutné pohostenie pre priateľov alebo rodinu.

Ingrediencie

  • 250 g bryndze
  • 100 g detskej krupice
  • 40 g strúhanky
  • 2 ks vajcia
  • trochu soli
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 100 g prerastenej slaniny alebo údeného bôčika
  • 1 lyžica masti alebo oleja
  • 250 g kyslej kapusty
  • petržlenovú vňať

Postup

Krok 1

Zmiešame bryndzu, strúhanku, krupicu, vajcia, soľ podľa chuti. Hmotu rozdelíme na 4 časti, z ktorých vytvárame guľôčky, o niečo väčšie ako čerešne. Dáme ich variť do vriacej vody. Varíme ich 4 až 5 minút, resp. kým nevyplávajú navrch. Uvarené guľôčky vyberieme.

Krok 2

Slaninku pokrájanú na malé kocky opražíme na masti alebo oleji. Dohneda opražené oškvarky vyberieme a na tom istom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, takmer dohneda. Opraženú cibuľu scedíme a do tuku vložíme na menšie kúsky pokrájanú kyslú kapustu a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút. Do kapusty vložíme uvarené guľôčky a prehrejeme ich.

Krok 3

Na tanieri posypeme cibuľkou, slaninkou a pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3.5 / 5)

3.5 2 882
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

883

Podobné recepty:
  • Nakladané prepeličie vajcia

    Nakladané prepeličie vajcia

  • Krevetová nátierka na taliansky spôsob

    Krevetová nátierka na taliansky spôsob

  • Nátierka zo sójových kociek

    Nátierka zo sójových kociek