Bravčové rolády s jablkovo gaštanovou plnkou
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Popis
Netradičná kombinácia chutí, ktorá si Vás získa. Bravčové rolády s jablkovo gaštanovou plnkou podávame s ryžou.
Ingrediencie
- 4x150-200 g gramové rezne z bravčového karé alebo stehna
- 130 g gaštanového pyré
- 2 ks kyslejšie jablká
- 10 plátok prerastenej slaniny
- 1 ks pomaranč
- 1 ks citrón
- soľ
- mleté biele korenie
- zeleninovú koreniacu zmes
Postup
Krok 1
Očistené jablká na hrubo postrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s gaštanovým pyré, zeleninovou koreniacou zmesou. Plátky bravčového mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, poukladáme na ne slaninu a na slaninu dáme jablkovo gaštanovú plnku. Zvinieme do rolády, ktorú spevníme špáradlom. Rolády opečieme v horúcom tuku zo všetkých strán. Polejeme ich pomarančovou šťavou a prikryté dusíme asi 5 minút.
Krok 2
Podávame s ryžou.