Foie Gras
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Hydina , Vnútornosti
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Foie Gras. Podávame s čerstvým, ešte teplým pečivom.
Ingrediencie
- 750 g husacej pečene
- 5 l mlieka
- 5 l suchého portského vína
- 5 dl koňaku alebo kvalitného brandy
- 1 lyžička cukru
- 1 ks bobkový list
- soľ
- mleté zelené korenie
- Slaninu pokrájanú na veľmi tenké plátky
Postup
Krok 1
Laloky pečene oddelíme a vykrojíme žilky. Vložíme ich do mlieka, v ktorom sme rozmiešali cukor. Pridáme bobkový list a odložíme do chladničky na 24 hodín. Pečeň musí byť úplne ponorená. Pečeň vyberieme a dobre osušíme čistou utierkou. Oba laloky pozdĺžne prekrojíme na polovice, osolíme ich a okoreníme zeleným korením. Vložíme do nádoby a zalejeme ich portským vínom zmiešaným s koňakom. Marinujeme minimálne 12 hodín. Dno, prípadne boky keramického pekáčika vystelieme plátkami slaniny, poukladáme 4 kusy pečene a prikryjeme ich plátkami slaniny. Keramický pekáčik vložíme do väčšieho pekáča, do ktorého nalejeme vodu. Vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov Celzia. Teplotu potom znížime na 75 až 80 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Rúru vypneme, ale pečeň necháme v nej až do vychladnutia. Podávame s čerstvým, ešte teplým pečivom.