Bratislavské rezne (prešporské šnicle)
2016-02-09- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Vyprážané mäso
Popis
Ako chutia bratislavské rezne? Nahliadnite do receptu a pripravte si túto slovenskú mäsovú pochúťku.
Ingrediencie
- 1 kg teľacieho mäsa (orech) alebo morčacích pŕs
- soľ
- 1 ks cibuľu
- 6 strúčik cesnaku
- 1 lyžička celého čierneho korenia
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 4 lyžička citrónovej šťavy
- 4 lyžička suchého bieleho vína
- hladkú múku
- 1 lyžička mletého bieleho korenia
- 3 ks vajcia
- 3 lyžica sladkej smotany
- žemľovú strúhanku
- 5 lyžica bravčovej alebo hydinovej masti
- 5 lyžica rastlinného oleja
- 5 lyžica masla
Postup
Krok 1
Z mäsa nakrájame 8 rezňov. Naklepeme ich cez mikroténovú fóliu tak, aby boli čo najtenšie a mali veľkosť taniera. Osolíme ich, dobre pokvapkáme zmesou citrónovej šťavy a vína. Ukladáme do primerane veľkej misy. Jednotlivé rezne prekladáme kolieskami cibule, posekaným cesnakom, niekoľkými guľkami celého čierneho korenia a vetvičkami petržlenovej vňate. Rezne dlaňou utlačíme, zakryjeme a odložíme ich do chladničky do druhého dňa.
Krok 2
Pred vyprážaním rezňov odstránime cibuľu, cesnak, petržlen a korenie. Jednotlivé rezne obalíme v hladkej múke zmiešanej s lyžičkou mletého bieleho korenia. Potom ich obalíme vo vajciach, rozšľahaných so sladkou smotanou a následne v strúhanke.
Krok 3
Rezne vyprážame v zmesi bravčovej alebo hydinovej masti, rastlinného oleja a masla, do zlata. Vypražené rezne ukladáme na papierové obrúsky a uložíme ich do tepla. Rezne poukladáme na predhriatu misu vystlanú čistou, látkovou, utierkou. Ozdobíme ich rezmi citróna a vetvičkami petržlenovej vňate. Podávame so zemiakovým šalátom.