Turecký borek
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- Cesto: 500 g hladkej múky, 200 g bieleho jogurtu, 1 vajce, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 žĺtok. Plnka: 500 g bryndze, malé množstvo mlieka, petržlenovú vňať, 1 vajce, soľ.
Postup
Krok 1
V miske zmiešame bryndzu s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, malým množstvom mlieka, soľou podľa chuti a odložíme na 30 minút do chladničky. S teplým mliekom vyšľaháme vajcia a zmäknutý až rozpustený tuk. Cesto rozdelíme na 5 častí a z každú vyvaľkáme na čo najtenší plát. Prvý plát položíme na dobre vymastený plech, pričom okraje zdvihneme. Ďalšie 4 pláty rozštvrtíme a namočíme do mliečno vajcovej zmesi. Polovicu placiek rozložíme na plát na plechu, potrieme bryndzovou náplňou a prikryjeme zvyšnými plackami. Cesto na okrajoch starostlivo spojíme, zalejeme mliekom, ktoré nám zostalo a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Teplý borek pokrájame na veľké kusy.