Turecký borek

2015-09-29
  • Turecký borek

Ingrediencie

  • Cesto: 500 g hladkej múky, 200 g bieleho jogurtu, 1 vajce, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 žĺtok. Plnka: 500 g bryndze, malé množstvo mlieka, petržlenovú vňať, 1 vajce, soľ.

Postup

Krok 1

V miske zmiešame bryndzu s nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, malým množstvom mlieka, soľou podľa chuti a odložíme na 30 minút do chladničky. S teplým mliekom vyšľaháme vajcia a zmäknutý až rozpustený tuk. Cesto rozdelíme na 5 častí a z každú vyvaľkáme na čo najtenší plát. Prvý plát položíme na dobre vymastený plech, pričom okraje zdvihneme. Ďalšie 4 pláty rozštvrtíme a namočíme do mliečno vajcovej zmesi. Polovicu placiek rozložíme na plát na plechu, potrieme bryndzovou náplňou a prikryjeme zvyšnými plackami. Cesto na okrajoch starostlivo spojíme, zalejeme mliekom, ktoré nám zostalo a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Teplý borek pokrájame na veľké kusy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3883
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3884

Podobné recepty:
  • Kurací pilav

    Kurací pilav

  • Cestoviny zapečené s hubami

    Cestoviny zapečené s hubami

  • Jazyk morský na indický spôsob

    Jazyk morský na indický spôsob

kuk