Ganache (ganaš)
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Ganache (ganaš)
Ingrediencie
- Ganache je čokoládový krém – poleva.
- Používa sa na torty, zákusky, cukrovinky
- 0,5 l šľahačkovej smotany
- 400 až 500 g kvalitnej čokolády nie príliš sladkej
Postup
Krok 1
Šľahačkovú smotanu privedieme do varu. Odstavíme ju z ohňa a pridáme polámanú čokoládu. Necháme postáť asi 5 minút, potom metličkou vymiešame do hladkej hmoty. Pripravený čokoládový krém môžeme naliať do pohárov a nechať schladiť, alebo naliať na tortu ako polevu.