Baklažánové pyré s uhorkovou omáčkou

2015-11-27

Popis

Zdravé pyré s uhorkovou omáčkou, ktoré je plné vôní a výbornej chuti.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • 1 ks červenú kalifornskú papriku
  • 3 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • hrubozrnnú morskú soľ
  • 1 lyžica postrúhaných orechov
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 2 dl hustého jogurtu
  • olivový olej
  • 1 lyžica nadrobno pokrájaného kôpru
  • soľ

Postup

Krok 1

Z baklažánu odstránime konce a pozdĺžne prekrojíme na polovice (nešúpeme). Z oboch polovíc si odkrojíme po dva tenké plátky. Zvyšok baklažánu pokrájame na menšie kocky. Na kocky pokrájame červenú kalifornskú papriku. Baklažán a papriku opražíme na olivovom oleji. Ku koncu pridáme na štvrtiny prekrojené dva strúčiky cesnaku.

Krok 2

Po čiastočnom vychladnutí pridáme hrubozrnnú morskú soľ, jeden nadrobno pokrájaný strúčik cesnaku, olivový olej a rozmiagame na pyré (nemixujeme). Do pyré vmiešame postrúhané orechy. Tenké plátky baklažánu položíme na malé množstvo olivového oleja a opečieme z oboch strán. Po vychladnutí do nich zavinieme pripravené pyré.

Krok 3

Rolky položíme na tanier. Podávame s hustou uhorkovou omáčkou a s opečenou bagetou. Uhorková omáčka: uhorku postrúhame aj so šupkou. Pridáme soľ, premiešame a prebytočnú šťavu vytlačíme.

Krok 4

K odšťavenej uhorke primiešame hustý jogurt, nadrobno pokrájaný strúčik cesnaku, olivový olej, soľ a nadrobno pokrájaný kôpor.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1262
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1263

Podobné recepty:
  • Cisársky trhanec

    Cisársky trhanec

  • Červená cibuľa ako predkrm

    Červená cibuľa ako predkrm

  • Pór vyprážaný v syrovom cestičku

    Pór vyprážaný v syrovom cestičku

kuk