Baklažánové pyré s uhorkovou omáčkou
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Popis
Zdravé pyré s uhorkovou omáčkou, ktoré je plné vôní a výbornej chuti.
Ingrediencie
- 1 ks baklažán
- 1 ks červenú kalifornskú papriku
- 3 strúčik cesnaku
- olivový olej
- hrubozrnnú morskú soľ
- 1 lyžica postrúhaných orechov
- 1 ks šalátová uhorka
- 2 dl hustého jogurtu
- olivový olej
- 1 lyžica nadrobno pokrájaného kôpru
- soľ
Postup
Krok 1
Z baklažánu odstránime konce a pozdĺžne prekrojíme na polovice (nešúpeme). Z oboch polovíc si odkrojíme po dva tenké plátky. Zvyšok baklažánu pokrájame na menšie kocky. Na kocky pokrájame červenú kalifornskú papriku. Baklažán a papriku opražíme na olivovom oleji. Ku koncu pridáme na štvrtiny prekrojené dva strúčiky cesnaku.
Krok 2
Po čiastočnom vychladnutí pridáme hrubozrnnú morskú soľ, jeden nadrobno pokrájaný strúčik cesnaku, olivový olej a rozmiagame na pyré (nemixujeme). Do pyré vmiešame postrúhané orechy. Tenké plátky baklažánu položíme na malé množstvo olivového oleja a opečieme z oboch strán. Po vychladnutí do nich zavinieme pripravené pyré.
Krok 3
Rolky položíme na tanier. Podávame s hustou uhorkovou omáčkou a s opečenou bagetou. Uhorková omáčka: uhorku postrúhame aj so šupkou. Pridáme soľ, premiešame a prebytočnú šťavu vytlačíme.
Krok 4
K odšťavenej uhorke primiešame hustý jogurt, nadrobno pokrájaný strúčik cesnaku, olivový olej, soľ a nadrobno pokrájaný kôpor.