Cibuľová Pakkora (India)
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Indická kuchyňa
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Typické indické predjedlo ako stvorené ku vínku.
Ingrediencie
- 200 g 200 g cibule
- 50 g 50 g cícerovej múky
- 1 lyžička 1 lyžičku feniklového semienka
- 1/2 lyžička 1/2 lyžičky čili v prášku
- 1 lyžička 1 lyžičku mletej kurkumy
- 1/2 lyžička 1/2 lyžičky drveného koriandru
- 1/2 lyžička 1/2 lyžičky soli
- olej na vysmážanie
Postup
Krok 1
K cibuli nakrájanej na mesiačiky pridáme cícerovú múku, semienka fenyklu, čili prášok, mletú kurkumu, drvený koriander, soľ a malé množstvo vody podľa potreby.
Krok 2
Zmes dôkladne premiešame. Rukou tvarujeme malé kôpky a vyprážame v rozohriatom oleji. Cibuľové kôpky pražíme do zlatista. Podávame s rôznymi druhmi chutney.