Chlebová skordalia

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Scordalia je známa grécka nátierka, ktorá sa pripravuje buď zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské orechy alebo mandle, hlavne veľa cesnaku.

Ingrediencie

  • 250 g jeden až dva dni starého chleba bez kôrky
  • 2 ks uvarené žĺtky
  • 1 lyžica mletých mandlí
  • 2 lyžica citrónovej šťavy alebo červeného vínneho octu
  • 5 strúčik cesnaku
  • 1 dl hrnčeka olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Striedku chleba nakrájame na kocky a zalejeme vlažnou vodou. Hneď vytiahneme a vyžmýkame.

Krok 2

Prelisovaný cesnak, mleté mandle, vyžmýkaný chlieb, natvrdo uvarené žĺtky a citrónovú šťavu dáme do mixéra a rozmixujeme. Po kvapkách, alebo tenkým pramienkom pridávame počas mixovania olej až vznikne hustá omáčka - nátierka. Ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

Krok 3

Podávame s grilovanou rybou alebo ako nátierku na opečené hrianky chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1061
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1062

Podobné recepty:
  • Tatársky biftek

    Tatársky biftek

  • Salámová pena

    Salámová pena

  • Pohánková chuťovo vyvážená nátierka

    Pohánková chuťovo vyvážená nátierka

kuk