Fondán
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Fondán
Ingrediencie
- 1 lyžica medu
- 2 lyžica vody
- 1 lyžička práškovej želatíny
- 1 lyžica rumu
- 450 g práškového cukru
Postup
Krok 1
V dvoch lyžiciach vlažnej vody necháme napučať želatínu. Mierne ju zahrejeme, pridáme lyžicu medu a lyžicu rumu. Postupne, po lyžiciach pridávame preosiaty práškový cukor dovtedy, až vznikne hladká nelepiaca sa hmota. Hmotu prikryjeme utierkou a necháme odstáť asi 8 hodín, resp. dovtedy až sa bude dať formovať. Fondán môžeme rozvaľkať a pomocou valčeka preložíme na tortu, ale z neho formovať rôzne tvary, či figúrky.