Citróny nakladané v soli
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Používať môžeme napríklad pri marinovaní rýb, mäsa, ryže a podobne.
Ingrediencie
- 8 ks citrónov
- 1 kg morskej soli
- koriandrové semienka
- feniklové semienka
- kúsok kúsok celej škorice
- bobkový list
- vetvičky tymianu
- 5 lyžica olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1,5 ks citrónu
- koriander
Postup
Krok 1
Citróny nakrojíme do kríža. Cez vytvorené rezy natlačíme do nich zmes morskej soli, koriandrového semienka, feniklového semienka, polámanej škorice, polámaného bobkového listu a lístkov tymianu. Naplnené citróny poukladáme (natlačíme) do zaváraninového pohára. Priestor medzi citrónmi vyplníme zvyškom koreniacej zmesi. Pohár uzatvoríme a necháme asi tak mesiac na tmavom mieste.
Krok 2
V pohári sa vytvorí soľný, koreninový roztok. Pohár môžeme doplniť okorenenou soľou, alebo iba morskou soľou po horný okraj. Pre účely marinády môžeme citróny rozmixovať. Po odobraní citróna z pohára, uvoľnené miesto doplníme morskou soľou, prípadne môžeme ochuť zázvorom, či cesnakom alebo chilli papričku.