Hovädzie na čiernom korení

2012-09-11

Ingrediencie

  • Pre jednu osobu: 4 lyžice oleja, 200 g hovädzieho mäsa (zadného), 1/2 červenej cibule, 1/2 červenej kapie, 1/2 zelenej kapie, 0,5 cm čerstvého zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku na hrubo podrveného čierneho korenia, 0,5 dl čínskeho vína, 1 lyžicu ustricovej omáčky, 0,5 dl sójovej omáčky, 0,5 dl kuracieho vývaru.

Postup

Krok 1

Jedlo je dobré pripravovať vo woku. Do veľmi horúceho oleja pridáme na kocky pokrájané (asi 2x2 cm) hovädzie mäso. Neustále miešame, dierovanou naberačkou otáčame. Keď mäso zbelie, pridáme červenú na hrubo pokrájanú cibuľu. Premiešame a pridáme na štvorce (asi 2x2 cm) pokrájanú červenú a zelenú papriku, kúsok postrúhaného zázvoru, nadrobno pokrájaný cesnak, na hrubo podrvené korenie. Premiešame dierovanou naberačkou, pridáme čínske víno (pôsobí na deglazovanie panvice), trochu ustricovej omáčky, trochu sójovej omáčky a kurací vývar. Minútu za stáleho miešania povaríme. Ako prílohu podávame ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1338
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1339

Podobné recepty:
  • Hovädzia pečienka na hubách

    Hovädzia pečienka na hubách

  • Roštenka na skalický spôsob

    Roštenka na skalický spôsob

  • Plnená hovädzia pečienka III

    Plnená hovädzia pečienka III

kuk