Hovädzie na čiernom korení
2012-09-11- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- Pre jednu osobu: 4 lyžice oleja, 200 g hovädzieho mäsa (zadného), 1/2 červenej cibule, 1/2 červenej kapie, 1/2 zelenej kapie, 0,5 cm čerstvého zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku na hrubo podrveného čierneho korenia, 0,5 dl čínskeho vína, 1 lyžicu ustricovej omáčky, 0,5 dl sójovej omáčky, 0,5 dl kuracieho vývaru.
Postup
Krok 1
Jedlo je dobré pripravovať vo woku. Do veľmi horúceho oleja pridáme na kocky pokrájané (asi 2x2 cm) hovädzie mäso. Neustále miešame, dierovanou naberačkou otáčame. Keď mäso zbelie, pridáme červenú na hrubo pokrájanú cibuľu. Premiešame a pridáme na štvorce (asi 2x2 cm) pokrájanú červenú a zelenú papriku, kúsok postrúhaného zázvoru, nadrobno pokrájaný cesnak, na hrubo podrvené korenie. Premiešame dierovanou naberačkou, pridáme čínske víno (pôsobí na deglazovanie panvice), trochu ustricovej omáčky, trochu sójovej omáčky a kurací vývar. Minútu za stáleho miešania povaríme. Ako prílohu podávame ryžu.