Kapustnica na grile
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Polievky
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 90 min.
- Celkový čas : 110 min.
Popis
Ako spojiť kapustnicu a grilovanie? Nech sa páči, tu je návod. Grilovaná klobása je predsa tajomstvo dokonalej kapustnice od majstra grilu.
Ingrediencie
- 3 ks cibule
- 500 g kyslej kapusty
- 3 lyžica masti
- 30 ks malých klobások
- 3 lyžica mletej sladkej papriky
- 500 g údeného mäsa
- 50 g sušených húb
- 3 l vývaru
- 1 lyžička rasce
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Sušené huby vopred namočíme a poprekrajujeme. Mäso očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Kapustu scedíme a pokrájame, šťavu nevylievame. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme, pridáme rascu a papriku a opražíme. Zalejeme vývarom a krátko povaríme. Vložíme pokrájanú kapustu, šťavu z kapusty a vodu, pridáme namočené nadrobno pokrájané huby. Všetko povaríme spoločne do mäkka. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Klobásy ugrilujeme na rošte z oboch strán a vložíme do hotovej polievky. Ozdobíme kyslou smotanou. Weber Stephen