Slepačí vývar

2018-03-10
  • Slepačí vývar

Popis

Polievka, ktorá vylieči po ťažkej noci a taktiež zahreje. Slepačí vývar podávame s domácimi slížami.

Ingrediencie

  • 600 g vypitvanej sliepky
  • 500 g hovädzích kostí riedkych
  • 6 l vody
  • 1 lyžička soli
  • 4 zrnko nového a čierneho korenia
  • 3 ks cibule
  • 300 g koreňovej zeleniny

Postup

Krok 1

Očistená, vypitvaná, umytá sliepka spolu s rozsekanými, umytými a vriacou vodou sparenými hovädzími kosťami sa vloží do vhodnej nádoby, zaleje studenou vodou a privedie sa do varu. Po zovretí sa zmierni príkon tepla, osolí, pridá korenie a varí sa miernym varom.

Krok 2

Počas varenia sa pridá nahrubo nakrájaná očistená cibuľa, zelenina a varí sa domäkka. Uvarená sliepka sa vyberie a vývar sa precedí cez husté cedidlo.

Krok 3

Vývar sa používa na prípravu slepačích, hydinových polievok a pokrmov.

Krok 4

Mäso zo sliepky sa môže použiť ako vložka do polievok alebo na prípravu pokrmov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1882
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1883

Podobné recepty:
  • Hydinový základ - fond

    Hydinový základ - fond

  • Indiánsky vitamínový nápoj

    Indiánsky vitamínový nápoj

  • Crème fraîche (krém freš)

    Crème fraîche (krém freš)

kuk