Bravčová panenka v aspiku
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 200 g bravčovej panenky
- 1 ks červenú papriku
- 1 ks jablko
- 100 g kyslých uhoriek
- 2 kúsok údenej klobásy
- 6 plátok želatíny
- 3 dl číreho mäsového vývaru
- 1 dl sektu.
Postup
Krok 1
Papriku ošúpeme opálime nad ohňom do čierna. Necháme ju spariť a ošúpeme. Papriku, jablká a kyslé uhorky nakrájame nadrobno a dáme variť do vývaru. Pridáme kolieska klobásky a sekt. Mäso pokrájame na kocky a len na veľmi krátku dobu ponoríme do vývaru (aby zostalo v strede ružové). Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode. Vyžmýkame ju a dáme do odstaveného vývaru. Zmes vložíme do formičiek a v chladničke necháme stuhnúť.