Zelerový Cordon Bleu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 veľký zeler, soľ, mleté biele korenie, citrónovú šťavu, 8 plátkov tvrdého syra, 8 plátkov šunky, hladkú múku, 20 g kvasníc, 1 dl mlieka, 2 dl piva, 4 vajcia, olej.
Postup
Krok 1
Kvasnice rozdrobíme a necháme ich v mlieku nakysnúť. Pridáme pivo, vajcia, múku, soľ a vypracujeme cesto (nie príliš riedke). Necháme asi 20 minút kysnúť. Očistený zeler pokrájame na plátky hrubé asi 0,5 až 1 cm, osolíme ich a dobre pokvapkáme citrónovou šťavou. Plátky zeleru obalíme v hladkej múke a polovicu z nich rozložíme na stôl. Poukladáme na ne poskladaný plátok šunky, poskladaný plátok syra a opäť šunky. Prikryjeme druhým plátkom zeleru obaleným v hladkej múke. Naplnený zeler stlačíme medzi prstami a obalíme v múke a v nakysnutom ceste. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme z oboch strán. Podávame so zeleninou.