Bryndzové knedličky
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Popis
Chuťovka, ktorá sa používa ako predjedlo.
Ingrediencie
- 200 g bryndze
- 3 plátok želatíny
- 4 krajec celozrnného chleba
- 50 g sušených paradajok v olivovom oleji
- 2,5 dl smotany na šľahanie
- 2 lyžica 2 lyžice cmaru alebo kyslej smotany
Postup
Krok 1
Deň vopred si pripravíme krém freš: smotanu na šľahanie nalejeme do uzatvárateľného pohára (napríklad na zaváranie) a primiešame do nej 2 lyžice cmaru alebo kyslej smotany. Pohár uzatvoríme a poriadne trepaním premiešame. Pohár odložíme do tmy, pri izbovej teplote, na 12 až 24 hodín. Smotana by za túto dobu mala zhustnúť. Pred použitím premiešame. Použijeme iba 50 g.
Krok 2
Bryndzu zmiešame s krém freš. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď napučí, zmiešame ju s bryndzou a necháme stuhnúť. Krajčeky chleba postrúhame. Z bryndze vytvarujeme dvomi lyžicami knedličky, obalíme ich v chlebových omrvinkách a servírujeme ozdobené sušenými paradajkami.