Gaštanovo kelová pizza
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Pizza
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanovo kelová pizza
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 1/2 kocka čerstvých kvasníc
- 2,5 dl vlažnej vody
- 1 lyžica panenského olivového oleja
- štipku soli. Náplň: 1 veľkú červenú cibuľu
- 2 lyžica oleja
- 1 lyžica masla
- 6 ks kelových listov
- 125 g gaštanového pyré
Postup
Krok 1
Cesto: do vlažnej vody rozdrobíme kvasnice, pridáme štipku soli a lyžicu oleja. Rozmiešame, aby sa kvasnice rozpustili a tekutinu nalejeme do preosiatej hladkej múky izbovej teploty. Vymiesime cesto, ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky. Každý bochník vložíme do mikroténového vrecúška a uzavrieme. Skôr ako budeme pizzu piecť, je potrebné nechať cesto odležať aspoň 12 hodín v chladničke. V chladničke nakysne. Cesto z chladničky je použiteľné do jedného týždňa. Použijeme jeden bochník cesta, ktorý rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu. Náplň: cibuľu prekrojíme na polovicu a každú pokrájame na tenké plátky. Dáme ich na olej s maslom a osmažíme. Z kelových listov odstránime stredové hrubé časti listov a listy dáme variť na päť minút do osolenej vody. Po uvarení ich vložíme do ľadovej vody. Listy vyberieme z vody a osušíme (vodu odstredíme). Polovicu osmaženej cibule odložíme bokom na neskoršie použitie. Do cibule v panvici pridáme postrúhané gaštanové pyré a malé množstvo vody, v ktorej sa varili kelové listy. Cibuľovo gaštanovú zmes rozmixujeme na pyré. Pyré rozotrieme na rozvaľkané cesto. Kelové listy zmiešame s odloženou časťou cibule a dáme na pyré. Pečieme vo veľmi horúcej rúre asi 12 minút.