Kuracie stehná s plnkou
2013-01-18- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 2 kuracie stehná, 2 staršie žemle, 1 dl mlieka, 1 vajce, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice masla, 1 lyžicu nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, za hrsť mandlí, štipku postrúhaného muškátového orieška, 0,2 dl brandy, soľ, olej, alobal.
Postup
Krok 1
Žemle pokrájame na kocky, pokropíme ich mliekom, pridáme vajce, na malé kocky pokrájanú a opraženú slaninu, roztopené maslo, petržlenovú vňať, na plátky pokrájané mandle, muškátový oriešok, brandy, soľ. Plnku premiešame. Z kuracích stehien odstránime hornú kosť. Vykostenú časť naklepeme cez fóliu, aby sme zväčšili ich plochu, potrieme ich olejom, položíme ich na alobal (každé samostatne), na každé navrstvíme časť plnky, plnku uzatvoríme prečnievajúcim mäsom a kožou a zabalíme do alobalu. Zabalené stehná položíme do pekáčika, podlejeme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Desať minút pred dopečením alobal odstránime a dopečieme do zlatista. Zvyšok plnky dáme do olejom vymastenej misky a vložíme do rúry na 15 minút.