Chorvátske mlinci
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Mlinci je chorvátska domáca cestovina, ktorá sa podáva s morčacím alebo iným druhom mäsa.
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 1/4 lyžička soli
- vlažnú vodu
Postup
Krok 1
Hladkú múku, polohrubú múku a soľ zmiešame. Pridáme vlažnú vodu v takom množstve, až vznikne pomerne husté cesto. Cesto necháme asi 15 minút odpočívať, prikryté utierkou. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vytvarujeme guľku, ktorú rozvaľkáme na tenkú placku. Placku opečieme na horúcej železnej platni (alebo v suchej panvici, či na plechu v rúre).
Krok 2
Upečené mlinci poznáme podľa sfarbenia do žltohneda s hnedými "pľuzgiermi". Upečené placky polámeme na kúsky, vhodíme ich do vriacej vody alebo do vývaru a varíme ich asi dve minúty. Odstavíme ich z ohňa a prikryté necháme vo vode asi štyri minúty. Vodu zlejeme a podávame ich ako cestovinu k pečenému mäsu. Pri podávaní ich prelejem výpekom z mäsa a premiešame.