Skladaná kapusta s klobásou, bravčovým a údeným mäsom a mäsovými guľkami
2013-12-22- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- Kyslá kapusta 1 kg, cibuľa 4ks, fašírka 150 g, krkovička surová 150g, údené mäso 150 g, klobása údená 1ks, ryža 1/2 hrnčeka, mletá červená paprika, čierne korenie, vajce, strúčik cesnaku, štipka majoránky alebo oregana, olej/ masť
Postup
Krok 1
Tri cibule dôkladne a pomaly osmahneme na tuku, pridáme mletú papriku. Na tento základ položíme fašírkové guľky pripravené z mletého mäsa, cibule, cesnaku, ryže, vajca a korenín. Do priestoru medzi a nad fašírkovými guľkami umiestime nakrájanú klobásu, krkovičku a údené. Navrch a do zvyšných prázdnych priestorov pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou po vrch a na najmenšom horáku/ stupni variť do takmer vyparenia vody; najmenej však aspoň 3 hodiny. Veľmi opatrne narábať so soľou - kapusta, klobása aj údené sú slané.
Krok 2
Podávať s chlebom/ varenými zemiakmi. Veľmi sýte jedlo, uvedené množstvo postačuje pre 8 osôb. Toto jedlo bolo v našej rodine tradičným vianočným jedlom.