Skladaná kapusta s klobásou, bravčovým a údeným mäsom a mäsovými guľkami

2013-12-22

Ingrediencie

  • Kyslá kapusta 1 kg, cibuľa 4ks, fašírka 150 g, krkovička surová 150g, údené mäso 150 g, klobása údená 1ks, ryža 1/2 hrnčeka, mletá červená paprika, čierne korenie, vajce, strúčik cesnaku, štipka majoránky alebo oregana, olej/ masť

Postup

Krok 1

Tri cibule dôkladne a pomaly osmahneme na tuku, pridáme mletú papriku. Na tento základ položíme fašírkové guľky pripravené z mletého mäsa, cibule, cesnaku, ryže, vajca a korenín. Do priestoru medzi a nad fašírkovými guľkami umiestime nakrájanú klobásu, krkovičku a údené. Navrch a do zvyšných prázdnych priestorov pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou po vrch a na najmenšom horáku/ stupni variť do takmer vyparenia vody; najmenej však aspoň 3 hodiny. Veľmi opatrne narábať so soľou - kapusta, klobása aj údené sú slané.

Krok 2

Podávať s chlebom/ varenými zemiakmi. Veľmi sýte jedlo, uvedené množstvo postačuje pre 8 osôb. Toto jedlo bolo v našej rodine tradičným vianočným jedlom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 507
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

508

Podobné recepty:
  • Jahňacie mleté na balkánsky spôsob

    Jahňacie mleté na balkánsky spôsob

  • Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

    Rezne na jogurte so zemiakovým šalátom

  • Trojdňové rezne

    Trojdňové rezne

kuk