Fettuccine s pórom a hubovou posýpkou

2018-02-13

Popis

Fettuccine s pórom a hubovou posýpkou

Ingrediencie

  • 6 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 50 g masla
  • 1 vetvička tymianu
  • 1 ks väčší pór
  • 2 dl bieleho vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g tenkých plátkov parmskej šunky alebo prosciutta
  • 4 krajec bieleho chleba
  • za hrsť sušených húb
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 500 g cestovín fettuccine (široké a dlhé)
  • postrúhaný parmezán

Postup

Krok 1

Do zohriateho oleja s maslom dáme nadrobno pokrájané štyri strúčiky cesnaku, lístky tymianu a po chvíli na rezance pokrájanú parmskú šunku či prosciutto. Premiešame, krátko osmažíme a pridáme nadrobno pokrájaný pór. Po chvíli oheň zosilníme a pridáme biele víno, soľ, mleté čierne korenie. Oheň stíšime a varíme asi polhodinu, resp. do odparenia tekutiny. Rozmixujem hrsť sušených húb, pridáme na kusy pokrájaný biely chlieb, soľ, korenie a rozmixujeme na hrubú strúhanku. Na panvicu nalejeme olivový olej, vložíme strúčiky cesnaku stlačené plochou noža a vetvičku rozmarínu. Pridáme rozmixovaný chlieb s hubami, miešame a opečieme do zlatista. Cesnak a rozmarín počas opekania odstránime. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, pridáme k póru a premiešame. Porcie posypeme hubami s chlebom a postrúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 550
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

551

Podobné recepty:
  • Zmes na pizzu

    Zmes na pizzu

  • Čokoládové a škoricové cookies

    Čokoládové a škoricové cookies

  • Grécka musaka

    Grécka musaka

kuk