Focaccia s rozmarínom a morskou soľou
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Focaccia s rozmarínom a morskou soľou
Ingrediencie
- 500 g bielej chlebovej múky
- 2 lyžička soli
- 17 g vrecúško sušených kvasníc
- 0,8 dl olivového oleja
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 1,5 až 2,5 dl teplej vody
- morskú soľ na posypanie
Postup
Krok 1
Múku, 2 lyžičky soli, sušené kvasnice, olivový olej a časť teplej vody vymiešame rukou, alebo v elektrickom hnetacom stroji. Podľa potreby prilievame ďalšiu teplú vodu, až vznikne mäkké nelepivé cesto. Z cesta vytvoríme na pomúčenom plechu placku, ktorú prikryjeme potravinárskou a necháme asi hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto potrieme olejom, pozapichujeme doň kúsky rozmarínu a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Upečenú focacciu potrieme olejom a necháme vychladnúť na plechu.