Focaccia s rozmarínom a morskou soľou

2018-02-15

Popis

Focaccia s rozmarínom a morskou soľou

Ingrediencie

  • 500 g bielej chlebovej múky
  • 2 lyžička soli
  • 17 g vrecúško sušených kvasníc
  • 0,8 dl olivového oleja
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1,5 až 2,5 dl teplej vody
  • morskú soľ na posypanie

Postup

Krok 1

Múku, 2 lyžičky soli, sušené kvasnice, olivový olej a časť teplej vody vymiešame rukou, alebo v elektrickom hnetacom stroji. Podľa potreby prilievame ďalšiu teplú vodu, až vznikne mäkké nelepivé cesto. Z cesta vytvoríme na pomúčenom plechu placku, ktorú prikryjeme potravinárskou a necháme asi hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto potrieme olejom, pozapichujeme doň kúsky rozmarínu a posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Upečenú focacciu potrieme olejom a necháme vychladnúť na plechu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Pagáčiky s údeným tofu

    Pagáčiky s údeným tofu

  • Čokoládová roláda III

    Čokoládová roláda III

  • Čokoládovo-tvarohový nepečený zákusok

    Čokoládovo-tvarohový nepečený zákusok

kuk