Zemiakové placky U kalicha
2019-04-15- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zemiakové placky U kalicha sú originálne a chuťovo zaujímavé placky a takto sa vraj pripravujú v Prahe, U Kalicha, ktoré sa podávajú k pečenej kačici.
Ingrediencie
- 4 ks stredne veľké zemiaky uvarené v šupke
- polohrubú múku
- 1 ks vajce
- 1/2 lyžička soli
Postup
Krok 1
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame, pridáme soľ, vajce a toľko polohrubej múky, až vznikne cesto, ani tuhé, ani riedke.
Krok 2
Cesto vymiesime na pomúčenej doske a rozvaľkáme ho na hrúbku asi jedného centimetra.
Krok 3
Z cesta vykrajujeme kolieska vo veľkosti približne desiatich centimetrov.
Krok 4
Vypražíme ich vo väčšom množstve oleja.
Krok 5
Takto vraj pripravujú zemiakové placky v Prahe, U Kalicha, ktoré podávajú k pečenej kačici.