Králik so slaninou pečený na víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 králika, soľ, mleté čierne korenie, olej, 3 vetvičky čerstvého rozmarínu, 6 strúčikov cesnaku, 1 pór, 400 g zemiakov, 250 g cherry paradajok, 100 g prerastenej slaniny, 2 dl suchého bieleho vína, 3 dl slepačieho vývaru, za hrsť petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Králika nasekáme na menšie kusy a poukladáme ich do pekáča. Osolíme ich a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Polejeme olejom a posypeme nasekanými lístkami čerstvého rozmarínu. Pridáme cesnak pokrájaný na tenké plátky, bielu časť póru pokrájaného na väčšie kúsky, neošúpané zemiaky pokrájané na štvrtiny a prekrojené cherry paradajky. Poukladáme prerastenú slaninu pokrájanú na plátky. Ešte raz zľahka osolíme, okoreníme, podlejeme bielym vínom, vývarom a ešte raz všetko pokvapkáme olejom. Prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 1,5 hodiny. Počas pečenia, ak je to potrebné, podlievame vývarom. Tridsať minút pre dopečením alobal odstránime a dopečieme. Pekáč s králikom vyberieme, necháme asi 20 minút odstáť a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.