Francúzska cibuľová polievka
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzska cibuľová polievka
Ingrediencie
- 300 g cibule
- 60 g masla
- 1 lyžička krupicového cukru
- 1 dl bieleho vína
- 1 l vývaru
- 1 lyžica sušeného tymianu
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica zarovnanú lyžicu hladkej múky
- 1 ks bagetu
- 100 g bryndze
Postup
Krok 1
Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom na kolieska, či mesiačiky pokrájanú cibuľu. Keď cibuľa mierne zhnedne, pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Prisypeme múku, premiešame a prilejeme víno a vývar. Dochutíme tymianom a necháme 20 minút variť. Bagetu pokrájame na kolieska, ktoré potrieme bryndzou a do zlatista opečieme v rúre.