Bavorské mäsové knedle
2016-05-03- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Popis
Mäsové knedle, ktoré Vás nenechajú hladných. Bavorské knedle plnené mäsom zachutia spolu s omáčkou.
Ingrediencie
- 1 ks žemľu
- 600 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové v pomere 1:1)
- 1 ks cibuľu
- 1 ks vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- hrsť pokrájanej petržlenovej vňate
- štipka postrúhaného muškátového orieška
- 1/2 ks citróna
- 50 g masla
- 50 g hladkej múky
- 0.8 l mäsového vývaru
- 2.5 dl sladkej smotany
- 2 ks sladko-kyslé uhorky
- 2 lyžica kapár
Postup
Krok 1
Žemľu namočíme do vody a neskôr vyžmýkame. Hovädzie a bravčové mleté mäso zmiešame s cibuľou pokrájanou nadrobno. Pridáme vajce, lyžičku soli, čerstvo pomleté čierne korenie, za hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, štipku postrúhaného muškátového orieška a dôkladne premiešame. Primiešame vyžmýkanú žemľu, kúsok postrúhanej citrónovej kôry a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Z hmoty tvarujeme guľky vo veľkosti golfovej loptičky. Na masle krátko osmažíme hladkú múku, podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a vložíme mäsové guľky. Varíme, prikryté, asi 20 minút.
Krok 2
Guľky vyberieme a do omáčky primiešame smotanu a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Pridáme nadrobno pokrájané sladko-kyslé uhorku a nadrobno pokrájané kapary.
Krok 3
Krátko povaríme a guľky vrátime do omáčky.