Lečo so zemiakmi a husacou pečeňou
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Ingrediencie
- 80 g údenej slaniny
- 1 ks cibuľu
- 2 ks papriky
- štipku mletého čierneho korenia
- 2 ks paradajky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 3 lyžica husacieho tuku
- 2 ks zemiaky uvarené v šupke
- 150 g husacej pečene
- soľ
Postup
Krok 1
Plátky (tenké štvorčeky) údenej slaniny osmažíme v panvici.
Krok 2
Všetky ďalšie suroviny krájame na väčšie kúsky.
Krok 3
K slanine pridáme cibuľu pokrájanú na väčšie mesiačiky a po chvíli papriky pokrájané na väčšie kúsky.
Krok 4
Okoreníme štipkou mletého čierneho korenia.
Krok 5
Po osmažení papriky pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a mletú červenú papriku.
Krok 6
Prilejeme len veľmi malé množstvo vody, aby sa mletá paprika nepripálila.
Krok 7
Na druhej panvici, na husacom tuku, opečieme plátky zemiakov uvarených v šupke.
Krok 8
Osmažíme ich z oboch strán do zlato-hneda.
Krok 9
Zemiaky preložíme dierovanou naberačkou k leču a premiešame.
Krok 10
Husaciu pečeň pokrájame na centimeter hrubé plátky, osolíme ich, okoreníme mletým čiernym korením a vložíme do tuku po zemiakoch.
Krok 11
Opečieme ich, krátko, z oboch strán a položíme na lečo.