Lečo so zemiakmi a husacou pečeňou

2019-04-10
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Ingrediencie

  • 80 g údenej slaniny
  • 1 ks cibuľu
  • 2 ks papriky
  • štipku mletého čierneho korenia
  • 2 ks paradajky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 3 lyžica husacieho tuku
  • 2 ks zemiaky uvarené v šupke
  • 150 g husacej pečene
  • soľ

Postup

Krok 1

Plátky (tenké štvorčeky) údenej slaniny osmažíme v panvici.

Krok 2

Všetky ďalšie suroviny krájame na väčšie kúsky.

Krok 3

K slanine pridáme cibuľu pokrájanú na väčšie mesiačiky a po chvíli papriky pokrájané na väčšie kúsky.

Krok 4

Okoreníme štipkou mletého čierneho korenia.

Krok 5

Po osmažení papriky pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a mletú červenú papriku.

Krok 6

Prilejeme len veľmi malé množstvo vody, aby sa mletá paprika nepripálila.

Krok 7

Na druhej panvici, na husacom tuku, opečieme plátky zemiakov uvarených v šupke.

Krok 8

Osmažíme ich z oboch strán do zlato-hneda.

Krok 9

Zemiaky preložíme dierovanou naberačkou k leču a premiešame.

Krok 10

Husaciu pečeň pokrájame na centimeter hrubé plátky, osolíme ich, okoreníme mletým čiernym korením a vložíme do tuku po zemiakoch.

Krok 11

Opečieme ich, krátko, z oboch strán a položíme na lečo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 894
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

895

Podobné recepty:
  • Tatranské kapusta

    Tatranské kapusta

  • Jemné fašírky s ryžou /vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

    Jemné fašírky s ryžou /vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

  • Zapečené zemiaky so zeleninou (na spôsob francúzskych zemiakov)

    Zapečené zemiaky so zeleninou (na spôsob francúzskych zemiakov)

kuk