Bravčový bôčik na červenom víne s pórom a fazuľou
2015-12-17- komentárov
- Kategórie:
Ingrediencie
- 2 kg bravčového bôčika
- 1,5 l červeného vína
- 1 l kuracieho vývaru
- trochu olivový olej
- 2 ks póry
- 350 g veľkej bielej fazule
- trochu soľ
- trochu mleté biele korenie
- 1 viazanička petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Bravčový bôčik pokrájame na kocky približne 2x2 cm veľké. Zalejeme ich červeným vínom a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Bôčik scedíme a opečieme na niekoľkých lyžiciach olivového oleja. Kocky miešame, aby sa rovnomerne opekali. Keď pustia šťavu, scedíme ju. Postupne vznikajúcu šťavu vždy scedíme, až vzniknú "oškvarky". Pridáme k nim veľa nadrobno pokrájaného póru a vopred namočenú veľkú bielu fazuľu. Osolíme a podlejeme vínom a postupne aj šťavou, ktorú sme scedili a kuracím vývarom. Dusíme, až je mäso a fazuľa mäkká. Dĺžka dusenia závisí od fazule, ale zvyčajne nie je menšia ako 1,5 hodiny. Odstavíme z ohňa, okoreníme a pridáme veľa petržlenovej vňate. Podávame s mäkkým bielym chlebom.