Rakúsky zemiakový šalát
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Iná
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Rakúsky zemiakový šalát
Ingrediencie
- 1 kg šalátových zemiakov
- 3 ks červené cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
- vínny ocot
- tekvicový olej
- 3 lyžička estragónovej horčice
- 1 ks veľkú viazaničku pažítky
Postup
Krok 1
Červenú cibuľu nakrájame nadrobno.
Krok 2
Umyté zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.
Krok 3
Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame ešte horúce a hneď ich zalejeme marinádou z vínneho octu, oleja, cukru, horčice, soli, čierneho korenia a cibule.
Krok 4
Počas chladnutia zemiaky lepšie nasiaknu chuťami marinády.
Krok 5
Do vychladnutého šalátu primiešame pokrájanú pažítku.