Rakúsky zemiakový šalát

2018-06-11
  • Rakúsky zemiakový šalát
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Rakúsky zemiakový šalát

Ingrediencie

  • 1 kg šalátových zemiakov
  • 3 ks červené cibule
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • vínny ocot
  • tekvicový olej
  • 3 lyžička estragónovej horčice
  • 1 ks veľkú viazaničku pažítky

Postup

Krok 1

Červenú cibuľu nakrájame nadrobno.

Krok 2

Umyté zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.

Krok 3

Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame ešte horúce a hneď ich zalejeme marinádou z vínneho octu, oleja, cukru, horčice, soli, čierneho korenia a cibule.

Krok 4

Počas chladnutia zemiaky lepšie nasiaknu chuťami marinády.

Krok 5

Do vychladnutého šalátu primiešame pokrájanú pažítku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(2 / 5)

2 2 14782
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

14783

Podobné recepty:
  • Hrnčekové knedle

    Hrnčekové knedle

  • Zelerové pyré

    Zelerové pyré

  • Marináda

    Marináda

kuk