Cibuľačka s bryndzovými krutónmi
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Lahôdka s bielym vínom a krutónmi z bryndze.
Ingrediencie
- 1 ks bagetu
- 125 g bryndze
- 1 kg cibule (bielej alebo žltej)
- 2 lyžica krupicového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 dl suchého bieleho vína
- 1 l kuracieho vývaru
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
Postup
Krok 1
Krajčeky bagety natrieme bryndzou, poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Zapekáme, až bryndza získa jemne zlato-hnedé sfarbenie.
Krok 2
Cibuľu pokrájame na mesiačiky a osmažíme ju na masle do svetlo-hneda. Pridáme krupicový cukor, premiešame a po chvíli pridáme lyžicu hladkej múky. Premiešame, krátko osmažíme a zalejem bielym vínom. Miešame a alkohol necháme odpariť. Pridáme kurací vývar, sušený tymian, mleté čierne korenie, premiešame a varíme asi 20 minút.
Krok 3
Pri servírovaní položíme na vrch polievky dva krutóny s bryndzou.