Grilované kačacie prsia
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Grilované kačacie prsia
Ingrediencie
- 2 ks kačacie prsia s kožou
- 2 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžica trstinového cukru
- 2 lyžica sójovej pasty miso
- 1/2 ks citróna (šťavu)
- 1 lyžica krupicového cukru
- 1/2 ks citróna (šťavu)
- 1 lyžica olivového oleja
- štipku soli
- 1/2 ks veľkej bielej reďkvi
Postup
Krok 1
Dve lyžice sójovej omáčky, vymiešame s dvomi lyžicami trstinového cukru a dvomi lyžicami miso pasty. Primiešame šťavu z polovice citróna.
Krok 2
Kačacie prsia pokrájame, každé pozdĺžne na tri časti a každú časť navlečieme na špajdľu do tvaru písmena S.
Krok 3
Položíme ich na horúcu grilovaciu panvicu najprv kožou dolu a štetcom potrieme pripravenou omáčkou. Neustále ich obraciame a potierame omáčkou. Celková doba grilovania by nemala presiahnuť štyri minúty.
Krok 4
Podávame so šalátom z bielej reďkvi: bielu reďkev pokrájame na tenké hranolčeky (julienne) a namočíme ich do studenej vody, aby nezmäkli. Cukor metličkou vymiešame s citrónovou šťavu, olivovým olejom a soľou. Hranolčeky reďkvi vyberieme z vody, vodu strasieme a pridáme do dressingu. Premiešame.