Rigatone s cícerovým sugom
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
Popis
Rigatone s cícerovým sugom
Ingrediencie
- 1 balenie cestovín rigatone
- soľ
- 2 konzervy cícera
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vetvičku rozmarínu
- 80 g parmezánu.
Postup
Krok 1
Cestoviny rigatone uvaríme v osolenej vode, al dente.
Krok 2
Cícer z oboch konzerv scedíme a dobre prepláchneme.
Krok 3
Polovicu rozmixujeme na kašu, pridáme olivový olej a ešte krátko premixujeme.
Krok 4
Na olivovom oleji osmažíme dva strúčiky cesnaku, stlačené plochou noža.
Krok 5
Cesnak vyberieme, keď začne hnednúť.
Krok 6
Pridáme cícerovú kašu, celý cícer a nadrobno pokrájané lístky rozmarínu. Pridáme naberačku vody v ktorej sa varia cestoviny, aby vznikla polohustá kaša, a premiešame. Primiešame scedené cestoviny. Porcie posypeme postrúhaným parmezánom.