Čokoládová torta s orechmi

2016-04-18
  • Čokoládová torta s orechmi
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Torta s čokoládovo orechovým korpusom a krémom.

Ingrediencie

  • 150 g čokolády na varenie
  • 250 g masla
  • 5 ks vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g vlašských orechov
  • 0,5 dl smotany na šľahanie (33%)
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 80 g čokolády na varenie
  • mandľové lupienky

Postup

Krok 1

150 gramov čokolády a 150 gramov masla roztopíme nad parou. Primiešame nadrobno posekané orechy a necháme takmer vychladnúť. Do elektrického šľahača dáme päť vajec s cukrom a šľaháme asi päť minút. K vajciam s cukrom postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a orechmi. Do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie, vylejeme 1/3 zmesi vajec, cukru, čokolády a orechov. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.

Krok 2

Upečený korpus necháme vychladnúť, najlepšie v chladničke. Zvyšok čokoládovej zmesi s vajcami a orechmi (2/3) varíme nad parou približne 10 minút. Krém by mal byť hotový, keď zhustne. Krém necháme sčasti vychladnúť a primiešame doň 100 g zmäknutého masla. Krém necháme asi hodinu chladnúť a potom ho navrstvíme na korpus vo forme. Povrch zarovnáme a odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

Krok 3

Poleva: nad parou v smotane roztopíme polámanú čokoládu. Keď trochu vychladne, vmiešame lyžicu zmäknutého masla. Polevou polejeme tortu vybranú z formy. Po obvode ozdobíme mandľovými lupienkami a dáme schladiť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1374
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1375

Podobné recepty:
  • Orechový (orieškový) krém

    Orechový (orieškový) krém

  • Jablková torta II

    Jablková torta II

  • Banánový zákusok

    Banánový zákusok

kuk