Čokoládová torta s orechmi
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Torta s čokoládovo orechovým korpusom a krémom.
Ingrediencie
- 150 g čokolády na varenie
- 250 g masla
- 5 ks vajec
- 100 g práškového cukru
- 100 g vlašských orechov
- 0,5 dl smotany na šľahanie (33%)
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 80 g čokolády na varenie
- mandľové lupienky
Postup
Krok 1
150 gramov čokolády a 150 gramov masla roztopíme nad parou. Primiešame nadrobno posekané orechy a necháme takmer vychladnúť. Do elektrického šľahača dáme päť vajec s cukrom a šľaháme asi päť minút. K vajciam s cukrom postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a orechmi. Do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie, vylejeme 1/3 zmesi vajec, cukru, čokolády a orechov. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
Krok 2
Upečený korpus necháme vychladnúť, najlepšie v chladničke. Zvyšok čokoládovej zmesi s vajcami a orechmi (2/3) varíme nad parou približne 10 minút. Krém by mal byť hotový, keď zhustne. Krém necháme sčasti vychladnúť a primiešame doň 100 g zmäknutého masla. Krém necháme asi hodinu chladnúť a potom ho navrstvíme na korpus vo forme. Povrch zarovnáme a odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
Krok 3
Poleva: nad parou v smotane roztopíme polámanú čokoládu. Keď trochu vychladne, vmiešame lyžicu zmäknutého masla. Polevou polejeme tortu vybranú z formy. Po obvode ozdobíme mandľovými lupienkami a dáme schladiť.