Farfale s tuniakom a hríbmi
2018-01-17- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cestoviny, pizza , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Farfale s tuniakom a hríbmi. Hotovou omáčkou prelejeme cestoviny.
Ingrediencie
- 500 g cestovín farfalle (cestovinové mašličky)
- 60 g masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 120 g hríbov
- 250 g sladkej smotany
- 450 g tuniaka v konzerve
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
Krok 1
Farfale uvaríme podľa návodu na obale. Maslo a olej zohrejeme na hlbšej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a smažíme do zmäknutia na slabom ohni. Pridáme nakrájané hríby a dusíme ešte 2 minúty. Pridáme smotanu, pridáme silnejší oheň a krátko povaríme. Potom zmenšíme oheň a necháme pomaly vrieť až do zhustnutia. Stále miešame. Pridáme tuniaka a citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti a ešte chvíľu povaríme. Hotovou omáčkou prelejeme cestoviny.