Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom sú výborným doplnkom vašej stravy.

Ingrediencie

  • 2 kg bravčových rebierok
  • soľ
  • nahrubo pomleté čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • olej
  • 4 ks mrkvy
  • 3 ks jablká
  • 1 ks celú hlávku cesnaku
  • 1 ks cibuľu
  • 3 vetvička rozmarínu
  • 2 vetvička tymianu
  • 1 dl worcesterskej omáčky
  • 1 dl kečupu
  • 1 dl sójovej omáčky
  • 1 dl 1 dl javorového sirupu
  • 1 dl 1 dl vínneho octu
  • 0,5 5 l červeného vína
  • 2 lyžice škrobovej múčky. Na teplý zemiakový šalát: 1 kg zemiakov
  • 3 ks vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 250 g fazuľových strukov. Na dressing: 4 ančovičky
  • 2 lyžička semienok horčice
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica horčice
  • 1 lyžica vinného octu
  • 4 lyžica rastlinného oleja

Postup

Krok 1

Rebierka prekrojíme, aby nám vošli do kastróla. Osolíme ich, okoreníme nahrubo čerstvo pomletým čiernym korením, pomúčime a opečieme na oleji, z každej strany asi 4 minúty.

Krok 2

Rebierka vyberieme a do výpeku pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, jablká pokrájané na osminky, hlávku cesnaku prekrojenú cez všetky strúčiky, prekrojenú cibuľu. Premiešame a krátko opečieme.

Krok 3

Rebierka dáme späť, pridáme vetvičky rozmarín a tymianu.

Krok 4

Worcesterskú omáčku zmiešame s kečupom, sójovou omáčkou, javorovým sirupom, vínnym octom ocot. Zmes nalejme na rebierka so zeleninou.

Krok 5

Zalejeme červeným vínom a vodou v pomere 1:1. Rebierka by mali byť ponorené. Keď začne tekutina vrieť, kastról (pekáč) prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov Celzia.

Krok 6

V rúre varíme, dusíme, dve hodiny. Rebierka opatrne vyberie, aby mäso zostalo na kostiach. Výpek so zeleninou scedíme, zľahka prepasírujeme a varíme do zhustnutia. Pridáme dve lyžice škrobovej múčky rozmiešanej v malom množstve vody a premiešame. Vychladnuté rebierka pokrájame na menšie kusy (približne po jednej či dvoch kostiach, poukladáme na pekáč, zalejeme omáčkou a prehrejeme v rúre. Teplý zemiakový šalát: zemiaky uvaríme v šupke. Osem minút pred dovarením pridáme vajcia a uvaríme ich natvrdo spolu so zemiakmi. Vajcia ošúpeme. Zemiaky scedíme, pokrájame na väčšie kusy a zalejeme obsahom dressingom. Dressing: v mažiari rozmliaždime ančovičky, semienka horčice, pokrájaný strúčik cesnaku. Primiešame horčicu, vinný ocot, rastlinný olej. Osolíme, okoreníme, pridáme na chrumkavo uvarené fazuľové struhy, vajcia prekrojené na polovice a premiešame (rukami v rukaviciach) tak, aby sme vajcia nerozbili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2424
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2425

Podobné recepty:
  • Mäsové rezance v paradajkovej omáčke

    Mäsové rezance v paradajkovej omáčke

  • Bravčové vrabce

    Bravčové vrabce

  • Bravčové údené mäso dusené v keli

    Bravčové údené mäso dusené v keli

kuk