Ryžová polievka s karfiolom a hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 l vody, soľ, 40 g ryže, 1 karfiol, 100 g húb, zelený petržlen; zápražka: 30 g tuku a 40 g múky, vegeta.

Postup

Krok 1

Do studenej osolenej vody dáme variť ryžu, ktorú vopred preberieme, umyjeme najprv horúcou a potom studenou vodou. Pridáme očistené a na malé plátky pokrájané huby. Keď je ryža napoly uvarená, pridáme na drobné ružičky rozobratý karfiol a všetko spolu uvaríme do mäkka. Potom pridáme svetlú zápražku, rozvarenú s vodou a precedenú. Do hotovej polievky pridáme tesne pred podávaním nadrobno posekaný zelený petržlen alebo nadrobno pokrájanú pažítku. Dochutíme vegetou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 887
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

888

Podobné recepty:
  • Biela veľkonočná polievka

    Biela veľkonočná polievka

  • Kalerábová polievka II

    Kalerábová polievka II

  • Rezancové cesto

    Rezancové cesto

kuk