Ryžová polievka s karfiolom a hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2,5 l vody, soľ, 40 g ryže, 1 karfiol, 100 g húb, zelený petržlen; zápražka: 30 g tuku a 40 g múky, vegeta.
Postup
Krok 1
Do studenej osolenej vody dáme variť ryžu, ktorú vopred preberieme, umyjeme najprv horúcou a potom studenou vodou. Pridáme očistené a na malé plátky pokrájané huby. Keď je ryža napoly uvarená, pridáme na drobné ružičky rozobratý karfiol a všetko spolu uvaríme do mäkka. Potom pridáme svetlú zápražku, rozvarenú s vodou a precedenú. Do hotovej polievky pridáme tesne pred podávaním nadrobno posekaný zelený petržlen alebo nadrobno pokrájanú pažítku. Dochutíme vegetou.