Kapustnica s údeným tofu
2016-04-27- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Popis
Vegetariáni pozor! Aj vegetariáni si môžu vychutnať skvelú kapustnicu, pretože niet nad udené tofu.
Ingrediencie
- 300 g kvasenej kapusty
- 5 dl rastlinného oleja
- 100 g cibule
- 1 lyžičku mletej sladkej papriky
- sušené huby
- bobkový list
- pár zrniek celého čierneho korenia
- 2 lyžice hladkej múky na zahustenie
- šľahačkovú smotanu
- 100 g údeného tofu
- dva strúčiky cesnaku
- 1 liter vody
- zeleninovú koreniacu zmes bez glutasolu
- soľ.
Postup
Krok 1
Na oleji opražíme cibuľu, umyté huby, zasypeme červenou paprikou, zalejeme vodou. Pridáme kyslú kapustu a bobkový list a varíme. Keď je kapusta polomäkká, vsypeme do polievky na kocky nakrájané údené tofu a prelisovaný cesnak. Zátrepkou zo smotany a múky polievku zahustíme, prevaríme ju, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a soľou.