Oškvarkové placky

2019-04-10
    • Čas varenia : 15 min.
    • Celkový čas : 15 min.

    Popis

    Oškvarkové placky sú zaujímavým spestrením vášho jedálnička určené pre milovníkov piva. Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.

    Ingrediencie

    • 300 g hladkej múky
    • 150 g nadrobno posekaných oškvarkov
    • 500 g v šupke uvarených zemiakov
    • 1 dl piva
    • 1 ks vajce
    • 20 g kvasníc
    • 2 lyžica masti
    • soľ
    • štipku cukru

    Postup

    Krok 1

    Do vlažného piva pridáme štipku cukru, štipku múky a rozdrobené kvasnice. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Krok 2

    Ošúpané zemiaky najemno postrúhame, pridáme k nim múku, nadrobno posekané oškvarky, vajce, masť a vypracujeme cesto.

    Krok 3

    Cesto necháme vykysnúť a potom z neho vytvarujeme valec s priemerom asi 6 cm.

    Krok 4

    Ten pokrájame na kolieska hrubé asi centimeter, ktoré ešte rozvaľkáme.

    Krok 5

    Placky poukladáme na plech, necháme chvíľu kysnúť a potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

    Krok 6

    Upečieme ich do zlato-hneda.

    Krok 7

    Podávame k pivu, vínu, či ako prílohu ku gulášu.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1099
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1100

    Podobné recepty:
    • Sendvič s údeným kačacím mäsom

      Sendvič s údeným kačacím mäsom

    kuk